Ubiquiti

Ubiquiti RocketStation M2 Titanium

Ubiquiti RocketM2 Titanium ext ant kontakt RP-SMA hona The Rocket Titanium är den mest kraftfulla AIRMAX Basenhet hittills.  Den har 802.3af kompatibel PoE (Power over Ethernet), Gigabit Ethernet, en GPS-mottagare, avancerade RF avskärmning, och en snabbare processor... läs mer
Artikelnummer: UBI-RocketM2-TI
Utgått ur sortimentet

Ubiquiti RocketM2 Titanium ext ant kontakt RP-SMA hona

The Rocket Titanium är den mest kraftfulla AIRMAX Basenhet hittills. 

  • Den har 802.3af kompatibel PoE (Power over Ethernet), Gigabit Ethernet, en GPS-mottagare, avancerade RF avskärmning, och en snabbare processor som kan ge en effektökning på 20%.
  • The Rocket Titanium har förbättrad radioprestanda och en överlägsen hållbarhet. 
  • Dess carrier-class kapacitet kan länka från avstånd upp till 50+ km och ge banbrytande hastigheter på upp till 150 + Mbps. 

The Rocket Titanium utnyttjar sin Gigabit Ethernet-anslutning för att leverera hög genomströmning för tillförlitlig dataöverföring. 

The Rocket Titanium kapsling var särskilt utformat för att förbättra prestanda i krävande RF miljöer och i extrema väderförhållanden.

Skriv ut produktsidan

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)