Advantech B+B

B+B SmartWorx LR77 4G LTE Router Full plast

Artikelnummer: LR77v2FGset
Utgått ur sortimentet

Ny version med en M2M-klassificerad LTE-modul från Gemalto. Anpassad för EMEA-regionen och baserad på chipset från Qualcomm Technologies.
B+B SmartWorx LR77 v2 (fd Conel) är en tålig 4G LTE-router av industrimodell.
Denna modell är utrustad med två SIM-kort, en Ethernet 10/100-port, plats för två expansionsmoduler, I/O-port och plastskal. Levereras med antenner och strömadapter.
B+B SmartWorx LR77 v2 ger en driftsäker trådlös mobil internetanslutning för utrustning och enheter via Ethernet eller seriella gränssnitt. LR77 v2 är idealisk för applikationer som överför stora eller små mängder data via det snabba LTE-nätet och når upp till 100 Mbit/s nedladdning och 50 Mbit/s uppladdning.
LR77 v2 är en professionell lösning för trafik- och säkerhetssystem, kameraövervakning, enskilda datorer, LAN-nätverk, automater och andra självbetjäningsterminaler etc.
En annan fördel med LR77 v2 Full är möjligheten att installera en modul. Det gör att man kan ansluta olika applikationer och system via Ethernet 10/100, RS232, RS485, RS422, MBUS eller I/O.
Den fullständiga versionen (Full) av routern är också utrustad med GPS samt möjlighet till ytterligare moduler. Så som WiFi-modul (XC-WiFi), WMBUS modul (XC-WMBUS) eller SDH-modul (XC-SD).
Modulerna beställs separat och installeras vid tillverkning.
Se tillbehör för optioner.
B+B SmartWorx LR77 v2 finns i två versioner. Basic- och Full. Basic har en SIM-kortplats, två RJ45-portar och plats för en expansionsmodul. Full har plats för två SIM-kort, tre RJ45-portar och två expansionsmoduler.

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)