Dycon

Dycon D2377 - 4G/3G/2G Mätinstrument

Signalmätare för 4G, 3G och 2G. Mäter signalstyrka och signalkvalitet. NYHET - Kan nu mäta 4G utan SIM-kort och Export till PC  D2377 är ett mätverktyg som mäter signalstyrka och signalkvalitet för 4G, 3G och GSM. Detta instrument är speciellt utvecklat för att kon... läs mer
Artikelnummer: D2377-EU
Utgått ur sortimentet

Signalmätare för 4G, 3G och 2G. Mäter signalstyrka och signalkvalitet. NYHET - Kan nu mäta 4G utan SIM-kort och Export till PC 

D2377 är ett mätverktyg som mäter signalstyrka och signalkvalitet för 4G, 3G och GSM. Detta instrument är speciellt utvecklat för att kontrollera mobiltäckning för samtal/telefoni. Samtal/telefoni går normalt på 3G och GSM. 4G är mestadels endast för datatrafik (än så länge 2017-07-01).

Enheten kan köras utan SIM-kort för att göra en snabb inmätning av vilka 4G, 3G- och GSM-nät/operatörer som finns tillgängligt på platsen. Den listar alla operatörer med signalstyrka och signalkvalitet. På under en minut har du startat enheten och sökt av önskade frekvensband. Du kan själv välja om den skall söka 4G, 3G och GSM, bara GSM,3G eller 4G. Dessutom kan man välja vilka frekvensband som skall kollas.

D2377 kan även köras med SIM-kort i för att bara visa nät och basstationer som är tillgängliga för din operatör. Det är detta läge som vanligen används för att testa signalstyrka och kvalitet för din valda operatör.

Vi rekommenderar alltid bruk av SIM-kort i Sverige för att lättast hitta rätt operatör eftersom flera operatörer delar både GSM, 4G och 3G-nät.

Modellen är handhållen och har ett laddningsbart Li-Ion batteri som klarar upp till 24 timmars kontinuerlig drift och mätningar.

Naturligtvis har instrumentet en antennkontakt så att du kan ansluta det till din riktantenn för mäta in bästa signalstyrka/kvalitet.

 

Nyheter fr.o.m. V5.0.1:

 • Nu kan du exportera dina mätningar till en PC via medföljande USB-kabel. Se exempelfil i Excel nedan.
 • Mätning av EC/IO-värden (signal/brus kvalitet i UMTS). Visar numera både RSSI, RSCP och Ec/Io
 • Micro USB-kontakt fungerar även för laddning
 • Ny beräkningsmodell för %-värde av signal för bättre jämförelse över GSM, 3G och 4G.
 • Klarar nu att mäta både 2G, 3G och 4G på alla frekvensbands på ett försök.

Användningsområden:

 • Göra en Site Survey över bästa operatörerna i området för att kunna välja optimal leverantör av telefonitjänster (Numer kan även 4G mätas utan SIM)
 • Mäta in täckning på 4G, 3G och GSM inomhus
 • Mäta in signalstyrka och signalkvalitet för bästa placering av yttre donörantenn till 3G-repeater
 • Mäta in bästa placering/riktning (styrka och kvalitet) för 4G antenner till routrar inkl information om frekvensband
 • Rikta in riktantenn för repeater. Inte bara för att hitta starkaste sändaren utan också minimera överhörning till/från andra basstationer.
 • Kontrollera installation av repeater och repeaterns täckning inomhus.

 

Exempel på export av mätning till PC (Excel-fil)

 

Skriv ut produktsidan

Frekvensband 800MHz (4G)
  850MHz (GSM)
  900MHz (4G, 3G och GSM)
  1800MHz (4G, 3G och GSM)
  1900MHz (GSM)
  2100MHz (4G, 3G)
  2600MHz (4G)
Antennanslutning SMA hona
SIM-kort Standard SIM (s.k. Mini-SIM)
Storlek 135 x 78 x 33 mm
Vikt 210 g

Skriv en recension