Fibaro

Fibaro Smoke Detector

Artikelnummer: FGSD-002
Leveranstid: Levereras inom 48-72h
Manual
Smoke Detector från Fibaro är en extremt smidig och stilren brandvarnare som är väldigt enkelt att montera. Anslut den till ditt smarta hem och gör ditt hem både säkrare och smartare än innan! Brandvarnaren mäter minimala 65x28mm och smälter in i vilken miljö som he... läs mer
750 kr
Ord. pris 799 kr

Smoke Detector från Fibaro är en extremt smidig och stilren brandvarnare som är väldigt enkelt att montera. Anslut den till ditt smarta hem och gör ditt hem både säkrare och smartare än innan!

Brandvarnaren mäter minimala 65x28mm och smälter in i vilken miljö som helst, men man ska inte luras av Smoke Detectors snygga och diskreta design. Under det minimalistiska höljet döljer sig en värld av smarta funktioner som t.ex. temperatursensor, ljusindikator 100dbm inbyggd siren och även en svart låda i syftet att bistå utredning av brand eller olycka.

Fibaro Smoke Detector fungerar som en vanlig brandvarnare helt "stand alone" så är du bara ute efter en snygg och säker brandvarnare så fungerar det också. Men ansluter du Smoke Detector till t.ex. Fibaro Home Center 2 eller Fibaro Home Center Lite kan du själv definera vad som ska ske när du råkar ut för en brand. Ska hela huset tändas upp för att underlätta utrymningen eller varför inte skicka pushmeddelanden till anslutna användare och kanske starta några sirener inomhus och utomhus? Brandvarnaren går att koppla ihop med fler brandvarnare för att säkerställa att alla i huset hör att det brinner.

Funktioner:

 • Röksensor
 • Temperatursensor
 • Ljusindikator
 • Akustiskt larm (100dbm)
 • Aviseringar i mobilen
 • 2 års batteritid (batterier finns här)

För att styra sirener, lampor osv. så krävs det att man ansluter brandvarnaren till en controller som t.ex. Fibaro Home Center 2 / Lite eller Vera Plus / Secure osv.

Läs mer om produkten på tillverkarens hemsida

Skriv en recension

Vad är Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus™ är en certifiering som är utvecklad för att hjälpa användare att identifiera produkter som använder den "nya generationen" även känd som "500 serien" av Z-Wave hårdvara. Z-Wave Plus™ erbjuder en drös med olika extra funktioner och möjligheter som förbättrar ditt användande och gör att installationen av Z-Wave enheter blir enklare.

Z-Wave har varit ledande på marknaden inom driftskompatibla smarta enheter för hemmet sedan 2004. Med introduktionen av Next-Gen (Z-Wave 500 serien) hårdvaran så såg Z-Wave nya möjligheter, inkluderat med längre räckvidd, längre batteritid, Over The Air uppgradering (OTA), fler RF kanaler och mycket mer. Allt detta och dom är bakåtkompatibla med existerande Z-Wave enheter.

För konsumenter, husägare, integratörer och tjänsteleverantörer så blev denna uppgradering väldigt fördelsfull i termerna av mycket enklare installation, rikare enhetsprofiler, förbättrad självläkning och längre batteritid.

Egenskaper:

 • 50% Längre batteritid
 • 67% Längre räckvidd
 • 250% Mer bandbredd
 • 3 F kanaler för förbättrad störningsskydd och högre bandbredd
 • Ny Plug-n-Play nätverks-bred inkluderingsprocess
 • Förbättrad självläkning och feltolerans med Explorer Frame funktion
 • Standardiserad metod för Over the Air firmware uppdateringar (OTA)
 • Förbättrad information för produkt certifierings databasen

För att vara säker på vad som är Z-Wave Plus certifierat så notera denna bild över produktbilderna på vår hemsida (Z-Wave Plus)

Kompatibilitetslistan uppdateras ganska ofta men fel kan förekomma. Hittar du något som är felaktigt så meddela oss gärna så att vi kan ändra!

Controller Status Kommentar
ZNet Lite V2 Enheten fungerar helt och hållet
Home Center HC3 Enheten fungerar helt och hållet i HC2 och HCL
Homey Enheten fungerar helt och hållet
Zipabox Enheten fungerar helt och hållet