Qubino

Qubino Flush Shutter DC

Artikelnummer: ZMNHOD1
Lagersaldo: 4st - Passa på
Manual
Radiostyr modul för reglering av rullgardiner och markiser. Kan kopplas till tretrådiga elektriska system. Qubino Roller Shutter kan styra motorgardiner och markiser steglöst, detta gäller både motorer med elektroniska och mekaniska gränslägen. Detta görs antingen via Z-... läs mer
475 kr
Ord. pris 599 kr

Radiostyr modul för reglering av rullgardiner och markiser. Kan kopplas till tretrådiga elektriska system. Qubino Roller Shutter kan styra motorgardiner och markiser steglöst, detta gäller både motorer med elektroniska och mekaniska gränslägen. Detta görs antingen via Z-wave (smartphone/surfplatta)* eller via strömbrytaren som är kopplad till den.

Kan regleras trådlöst via t.ex. Home Center 2 med tillhörande iOS- eller Android-applikation.

*kräver gateway t.ex. Home Center

Inbyggnadsmoduler (Qubino Roller Shutter) placeras bakom de befintliga strömbrytarna och påverkar inte utseendet på installationen. För att veta om du kan installera dessa utan att dra extra kablar måste du först undersöka om du har sk. Neutralledare (nolla) bakom strömbrytaren, denna är i de flesta fall blå. Det totala antalet kablar bakom strömbrytaren ska vara minst 3 st, då räknar vi inte med Jord (grön/gul).

Skulle du inte ha Neutralledare framdraget gör din elektriker detta utan större problem.

När detta är gjort är installationen smärtfri, befintlig strömbrytare kopplas enkelt till inbyggnadsmodulen (Qubino Roller Shutter), montera tillbaka hela installationen och sätt på locket. Därefter ska du kunna använda strömbrytaren för att reglera den elektriska apparaten som vanligt, om du har installerat en Roller Shutter så kan du även steglöst manövrera rullgardinen alt. markisen med knappen.

Nu kan vi om vi vill lägga till enheten i ett Z-wave nätverk, dvs. ansluta den mot en gateway t.ex. Home Center eller liknande. Detta för att uppnå funktionen att kontrollera inbyggnadsmodulen (Qubino Roller Shutter) via mobilen alt. via ett scenario. Du behöver alltså inte någon gateway för att styra den med strömbrytaren, detta går alltid att göra men för att styra inbyggnadsmodulen (Qubino Roller Shutter 24VDC) via telefonen måste vi ha en gateway.

Skriv en recension

Vad är Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus™ är en certifiering som är utvecklad för att hjälpa användare att identifiera produkter som använder den "nya generationen" även känd som "500 serien" av Z-Wave hårdvara. Z-Wave Plus™ erbjuder en drös med olika extra funktioner och möjligheter som förbättrar ditt användande och gör att installationen av Z-Wave enheter blir enklare.

Z-Wave har varit ledande på marknaden inom driftskompatibla smarta enheter för hemmet sedan 2004. Med introduktionen av Next-Gen (Z-Wave 500 serien) hårdvaran så såg Z-Wave nya möjligheter, inkluderat med längre räckvidd, längre batteritid, Over The Air uppgradering (OTA), fler RF kanaler och mycket mer. Allt detta och dom är bakåtkompatibla med existerande Z-Wave enheter.

För konsumenter, husägare, integratörer och tjänsteleverantörer så blev denna uppgradering väldigt fördelsfull i termerna av mycket enklare installation, rikare enhetsprofiler, förbättrad självläkning och längre batteritid.

Egenskaper:

  • 50% Längre batteritid
  • 67% Längre räckvidd
  • 250% Mer bandbredd
  • 3 F kanaler för förbättrad störningsskydd och högre bandbredd
  • Ny Plug-n-Play nätverks-bred inkluderingsprocess
  • Förbättrad självläkning och feltolerans med Explorer Frame funktion
  • Standardiserad metod för Over the Air firmware uppdateringar (OTA)
  • Förbättrad information för produkt certifierings databasen

För att vara säker på vad som är Z-Wave Plus certifierat så notera denna bild över produktbilderna på vår hemsida (Z-Wave Plus)

Kompatibilitetslistan uppdateras ganska ofta men fel kan förekomma. Hittar du något som är felaktigt så meddela oss gärna så att vi kan ändra!

Controller Status Kommentar
ZNet Lite V2 Enheten fungerar helt och hållet
Home Center HC3 Enheten fungerar helt och hållet i HC2 och HCL
Zipabox Enheten fungerar inte helt och hållet