Milesight

Milesight UG67 LoRaWAN Outdoor Gatway 4G

Artikelnummer: UG67-L04EU-868M
Leveranstid: Levereras inom 24-72h
Milesight UG67 är industriell LoRaWAN Gateway för utomhusbruk med inbygg 4G, WIFI och Ethernet. UG67 ingår i ett helt ekosystem med sensorer, gateways och cloud-tjänster. Komplett ekosystem men Cloud portal Milesights LoRa-ekosystem gör det extremt enkelt att bygga et... läs mer
Fri frakt
10 489 kr

Milesight UG67 är industriell LoRaWAN Gateway för utomhusbruk med inbygg 4G, WIFI och Ethernet.

UG67 ingår i ett helt ekosystem med sensorer, gateways och cloud-tjänster.

Komplett ekosystem men Cloud portal
Milesights LoRa-ekosystem gör det extremt enkelt att bygga ett eget LoRa-nät utan specialistkompetens. Allt du behöver göra för att komma igång är att: skapa ett Cloud-konto, välja lämplig intenetanslutning till UG67 LoRaWAN gatewayen (4G, WIFI eller Ethernet) samt knappa in serienumret på din/dina gateways och sensorer i cloud-portalen så kan du börja designa din egen portal med all information som är viktigt för er.

Cloud-portalen är gratis för upp till 10 noder (LoRa-gateways eller LoRa-enheter). Varje LoRa-enhet kan sedan ha många olika sensorer eller funktioner. Till exempel kan en rumsenhet övervaka temperatur, koldioxid, Ljusstyrka, luftfuktighet, mängden organiska föreningar (skadliga ämnen).

För kunder som behöver fler enheter eller vill använda flera användare eller ta rapporter så kan man uppgradera till PRO-versionen av Cloud portalen.

Cloud portalen körs på servrar i Tyskland (för oss i Europa).

Produktblad Cloud Portal 

 

Denna modell av UG67 kommer med två löstagbara LoRa-antenner så att du kan placera gatewayen och antennen för bästa LoRa-täckning. Den är IP67-klassad (helt vattentät).

En UG67 ger ca 10 km räckvidd i öppen terräng och ca 2 km räckvidd i stadsmiljö (beroende på placering).

En UG67 LoRaWAN Gateway kan till exempel ge LoRa-täckning utomhus i både stadsmiljö eller i öppen terräng. Flera LoRaWAN-gateways kan kopplas till Cloud-portalen för att expandera täckningsområde efter behov.

Den flexibla Internetanslutningen med 4G, WIFI och Ethernet gör att man enkelt kan komma igång även om man inte har nätverk framdraget på platsen.

UG67 LoRaWAN Gateway är lösningen oavsett om du vill övervaka luftmiljön i kontorslokaler, mängden sopor i kommunens soptunnor, vattennivån i tankarna, styra belysning på lagret eller mäta fuktigheten i jorden på planteringen och sedan automatisk styra bevattningen efter fuktigheten i jorden.

Komplettera bara med valfria LoRa-enheter och kombinera ihop ditt eget system.

UG67 har en inbyggd Super Capacitor som håller enheten igång under 1 minut underströmavbrott. Detta räcker för att UG67 skall kunna larma cloud portalen om strömavbrottet.

Milesight IoT Cloud kan dessutom styra LoRa devicer baserade på olika mätvärden. Du kan exempelvis mäta fuktigheten i jorden och aktivera bevattningen om det blir för torrt. Man kan även kombinera LoRaWAN med befintliga SCADA/ModBus-system om man vill hämta data från befintliga anläggningar. Många anläggningar med styrstystem är inte kopplade till yttervärlden. Nu kan du använda

För dig som redan är LoRaWAN specialist kan UG67 naturligtvis kopplas mot andra Cloud-system och LoRaWAN enheter.

UG67 har ett avancerat Semtech SX1302 LoRa-chip samt egen inbygg server och stödjer Semtechs senaste Packet Forwarder och är kompatibel med det mesta såsom AWS IoT Core, The Things Network, ChirpStack, LORIOT, Everynet med flera.

Och vill man bygga automatisering direkt i UG67 så finns både Node-RED och Python inbyggt i enheten

UG67 levereras men ett Powersupply men kan även strömmatas via PoE för en flexibel placering

User Guide 

Quick start Guide 

Produktblad 

Produktkatalog LoRaWAN Sensorer

 

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)