Poynting

Poynting HELI-40 Fordonsantenn 2x2 WiFi

Artikelnummer: A-HELI-0040-V1-01
Leveranstid: Beställningsvara
Poynting HELI-40 kompletterar nuvarande sortiment för gruv- och tunneldrift med en fordonsantenn. HELI-40 är en dual-band 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi-antenn som strålar i båda riktningarna (dvs dubbelriktad). Detta gör antennen idealisk för täckning av båda Wi-Fi-banden. ... läs mer
Fri frakt
4 529 kr

Poynting HELI-40 kompletterar nuvarande sortiment för gruv- och tunneldrift med en fordonsantenn.

HELI-40 är en dual-band 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi-antenn som strålar i båda riktningarna (dvs dubbelriktad). Detta gör antennen idealisk för täckning av båda Wi-Fi-banden.

HELI-40 är speciellt designad för montering i fordon vilket gör den optimal för utplacering i tunnelar för att tillhandahålla telemetri och automatisering.

Antennen är 2×2 MIMO och levereras som standard i både Left-Hand Circular (LHC) och Right-Hand Circular (RHC) polariserad för att ge optimal dekorrelation inom trådlöst nätverk. Antennens polarisations- och frekvensdiversitet förbättrar MIMO-prestanda och tillförlitlighet i en tunnel.

Den cirkulära polariseringen gör att dual-band Wi-Fi-frekvenser kan fortplanta sig runt kurvor i ett läge utan fri sikt.

Antennen är 2×2 MIMO och levereras som standard i både Left-Hand Circular (LHC) och Right-Hand Circular (RHC) polariserad för att ge optimal dekorrelation inom trådlöst nätverk. Antennens polarisations- och frekvensdiversitet förbättrar MIMO-prestanda och tillförlitlighet i en tunnel.

Den cirkulära polariseringen gör att dual-band Wi-Fi-frekvenser kan fortplanta sig runt kurvor i ett läge utan fri sikt.

  • Cirkulär polariserad antenn ger förbättrad signalspridning och anslutning i tunnlar
  • Vänster cirkulär (LHC) & höger cirkulär (RHC) polariserade
  • Dubbelriktad - strålar i båda riktningarna i en tunnel
  • Robust, vatten- och dammskyddad (IP68)
  • Idealisk för M2M och IoT-distribution i gruv- och tunneldrift

Produktblad PDF (engelska)

 

 

 

Frekvensband WiFi 2400-2500 GHz
  5000-6000 GHz
Förstärkning WiFi Max 4.8 dBi
Polarisation LHCP och RHCP
Jordplan Inbyggt
Anslutningar WiFi 4 st N-hane
Kabellängd 3 meter
IP-klassning IP68
Vindtålighet <220 km/h
Temperatur -40°C till +70°C
Storlek 100 x 36 mm
Vikt 376 gram
Fäste Genomföring, längd 60 mm

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)