Dovado

Dovado Pro AC

Dovado PRO AC - Universell Access, Alltid Föreställ dig en router som kopplar upp dig till internet via i princip vilken bredbandskälla som helst; fast, mobilt eller till och med ett redan existerande WiFi. En router som är designad efter ditt viktigaste krav: enkel åtkom... läs mer
Artikelnummer: PRO-AC
Utgått ur sortimentet

Dovado PRO AC - Universell Access, Alltid

Föreställ dig en router som kopplar upp dig till internet via i princip vilken bredbandskälla som helst; fast, mobilt eller till och med ett redan existerande WiFi. En router som är designad efter ditt viktigaste krav: enkel åtkomst av internet!

Dovado PRO AC är en Universella Access-Router. En högst mångsidig router som säkert kopplar upp alla dina enheter utan krångel. Oavsett om ditt hem eller kontor använder sig av ADSL, Fiber, 4G/3G eller WiFi, fungerar Dovado PRO AC.

Spotboost™ gör det möjligt att ansluta till andra WiFi-nätverk!

Dovado SpotBoost är en funktion som ser till att din Dovado PRO AC söker efter tillgängliga WiFi-nätverk i dess närhet. Ett sådant nätverk kan till exempel vara en vänlig grannes eller en publik hotspot, så som hotellets WiFi. Till och med en smartphone som kan dela ut sin 4G/3G-uppkoppling fungerar att koppla upp Dovad PRO AC mot!

Väl uppkopplad kan alla dina enheter komma åt internet via SpotBoost, och surfa säkert inom din Dovado PRO ACs eget privata nätverk. Som en bonus fungerar även funktioner som Dynamisk DNS, VPN-klient och Port Forwarding när du använder SpotBoost!

Prisbelönt support för 4G/3G USB-modem & Mobile Hotspot

Dovado PRO AC är den 802.11ac-router som kan erbjuda support för det absolut bredaste spektrat av 4G/LTE och 3G USB-modem och Mobila Hotspot-enheter i världen. Den klarar dessutom av Category 6 LTE, med hastigheten på upp till 300Mbps över 4G! Stöd för de senaste modemen introduceras med varje ny mjukvaruuppdatering, tillsammans med många andra smidiga funktioner vi vet att du kommer älska.

Dovado PRO AC levereras med stöd för över 300 USB-modem och Mobila Hotspots från över 20 olika märken. Dessutom har vi tio års erfarenhet av optimerad mjukvara, speciellt anpassad för denna typ av produkt. Tack vare Dovado SmartUSB-funktion erbjuder Dovado PRO AC den bästa meritlistan när det gäller uptime. Genom att elektriskt starta om ett USB-modem som misslyckats att koppla upp sig mot internet, säkerställs en jämn uptime utan att du behöver göra någonting.

Egenskaper

 • Topprestanda
  PRO AC är den 4G/3G-router på marknaden som erbjuder bäst prestandan både på LAN, WLAN och över mobila nätet:
  Gigabit Ethernet på LAN/WAN-portarna, 300 Mbps 802.11a/b/n (2.4 GHz) och 450 Mbps 802.11ac (5 GHz) på trådlösa nätverket. Processorn är tillräcklig kraftfull även för full hastighet 4G/Cat 6 LTE. Stöder 32 + 32 WiFi clients (Dual SSID).
 • LiveUpdate
  PRO AC håller ordning på när de senaste uppdateringarna finns tillgängliga och kan även meddela dig via SMS eller uppdatera automatiskt.
 • Enkelt konfiguration
  Konfigurationen av enheten är mycket enkel och sker i ett webbgränssnitt. Enheten innehåller färdiga konfigurationer för svenska operatörer.
 • Brandvägg
  Alla datorer skyddas bakom en stateful inspection brandvägg. Alternativt kan Bridge Mode aktiveras (se nedan). Hastigheten på anslutningen är beroende dels av prestandan på USB-modemet samt vilken operatör och abonnemang som används.
 • Bridge Mode
  Om PRO AC sätts i läget Bridge Mode så stängs NAT-brandväggen och blir istället helt transparent. Den yttre IP-adressen tilldelas då till den enhet som är inkopplad bakom PRO AC. Kan exempelvis användas i sammanhang där man vill behålla en redan existerande brandvägg.
 • Hotspot
  PRO AC ger dig möjlighet att enkelt sätta upp en mobil hotspot på valfri plats där 4G/3G-täckning finns.
 • Failover
  Gör det möjligt att konfigurera WAN-delen både för Ethernet och/eller två USB-modem. Funktionen Connection Tracker kontrollerar hela tiden att anslutningen fungerar felfritt. Om den primära anslutningen (t.ex Ethernet) skulle gå ner aktiveras istället den sekundära anslutningen (t.ex 4G) utan märkbart avbrott.
 • Wake-on-LAN
  Enheten gör det möjlighet att starta en dator på lokala nätverket via SMS eller webinterfacet i routern.
 • Telnet
  Telnet API interface för egna applikationer.
 • Home Automation
  PRO AC gör det möjligt att fjärrstyra belysning och värme i ditt hem med allt från ett enkel SMS-kommando till en smartphone. Stödjer produkter från Z-Wave USB controller, TellStick Classic, Belkin WeMo, Gembird.
 • En svenskutvecklad produkt med löpande uppdateringar
  Till skillnad från de flesta liknande produkter på marknaden så Släpper Dovado löpande uppdateringar med nya funktioner och framförallt stöd för nya USB-modem och Mobile hotspot.
 • VPN
  En PPTP VPN-funktion som gör att routern kan ansluta alla eller vissa specifierade IP-adresser på det lokala nätverket via en extern PPTP VPN-server. Kan användas t.ex för anslutning av datorer till ett företags nätverk eller till andra PPTP VPN-tjänster som finns att tillgå.

SMS-funktioner

 • SMS
  Integrerat i webbgränssnittet finns stöd för att skicka och ta emot SMS.
 • Fjärrstyrning via SMS
  Gör det möjligt att med SMS fjärrstyra din PRO AC från ett telefonnummer som du har valt. Det finns exempelvis SMS-kommandon för omstart, anslut till mobilt bredband, stäng av mobilt bredband, status osv.
 • Händelserapportering
  Ställa in att den skickar rapport via SMS varje gång enheten startar om, internet-koppling bryts eller när en eventuell failover sker mellan uppkopplingar.
 • Trafikrapport
  Få månadsrapporter via SMS när vissa nivåer av månadsförbrukning passeras (100, 250, 500 och 1000 MB). Rapporten nollställs i början på varje månad.
 • Vidarebefordran
  Vidarebefordra inkommande SMS meddelanden till annan mobilnummer och/eller e-post adress.

Produktblad i PDF-format

Läs mer om Spotboost™

Kompatibilitetslista för 3G/4G-modem (extern länk)

Apps för smartphones (extern länk)

Dovado PRO AC PRO-AC

Skriv ut produktsidan

3G/4G-kapacitet Upp till 300 Mbit/s vid 4G
WAN-portar 1 st Ethernet 10/100/1000 Mbps
  2 st USB-portar (SmartUSB) för anslutning av externt 3G/4G modem.
  PPPoE (Ethernet WAN-port)
LAN-portar 4 st Ethernet 10/100/1000 Mbps
WLAN 802.11b/g/n (2.4 GHz) + 802.11ac (5 GHz)
  Supports 32 + 32 WiFi clients (Dual SSID)
  Upp till 450 Mbit/s
  WEP 64 och 128 bitar
  WPA, WPA2 PSK och WPA Enterprise
  Möjlighet till MAC-adresskontroll
USB-portar 1 x USB 3.0 för extern lagring,1 x USB 2.0
WLAN antenn 2 st löstagbara
Konfiguration Webbgränssnitt
DHCP-server Ja, inbyggd
VPN-kapacitet Pass-through
VPN-klient PPTP
Storlek 180 x 130 x 35 mm
Vikt 287 g

Skriv en recension