Sierra Wireless

Sierra Wireless AirLink LX40 Cat M1 & NB-IoT

AirLink LX40 är en kompakt LTE-M/NB-IoT-router till företags- och IoT/M2M-företagsapplikationer. Det unika men LTE CAT M1 och LTE NB1 är förmågan att sända och ta emot data under förhållanden med mycket låg signalstyrka. LTE CAT M1 ger mottagning även under förh... läs mer
Artikelnummer: 1104180
Leveranstid: Obekräftat
Fri frakt
5 435 kr

AirLink LX40 är en kompakt LTE-M/NB-IoT-router till företags- och IoT/M2M-företagsapplikationer.

Det unika men LTE CAT M1 och LTE NB1 är förmågan att sända och ta emot data under förhållanden med mycket låg signalstyrka.

LTE CAT M1 ger mottagning även under förhållanden med 12 dB lägre signal än vanlig LTE Cat-4. Cat-NB1 (NB-IoT) ger mottagning i förhållanden med 20 dB lägre signal än vanlig LTE. Både Cat-M1 och Cat-NB1 är mer feltoleranta än vanlig LTE och hanterare automatisk omsändning upp till 10 gånger. Allt för att ge maximal täckning under extrema förhållanden.

En annan mycket stor fördel är att LTE Cat-M1/NB1 routern har ett globalt godkännande och enheter får/kan användas i hela världen. Vanliga LTE routrar är ofta godkända i vissa regioner såsom Europa, USA eller Kina

LX40 erbjuder ett lätt installerat, ändamålsenligt, säkert, managerbart LTE-nätverk för applikationer som kameror, säkerhet, Point-of-Sale-terminaler och smarta skåp. LX40 är också perfekt för anslutning av industriell, fjärransluten dataloggning och sensorutrustning på skyddade (inomhus) platser och möjliggör bearbetning av IoT-data lokalt.

Som en del av AirLink Essential-serien är LX40 utformad för att uppfylla miljö- och prestandakraven för dessa applikationer, samtidigt som den ger överlägsen driftsäkerhet och oavbruten drift i fasta inomhus- och skyddade utomhusmiljöer.

Levereras endast med DC-kabel. Antenner och AC-adapter ingår ej.

Tillgängliga nätverkshanteringslösningar för LX40 erbjuder administratörer att upprätthålla flera enhetskonfigurationer, uppdatera programvara och fjärrdiagnostisera rapporterade problem och finns antingen som en värdbaserad molnbaserad tjänst eller som en licensierad mjukvaruplattform i ert datacenter.

I molnet

AirLink Management Service (ALMS) möjliggör registrering, konfiguration och mjukvaruuppdateringar för hela den kompletta portföljen av AirLink-gateways och routrar.

En molntjänst som tillhandahåller en översikt över hela installationen inklusive signalstyrka, nätverksteknik och plats. Anpassade varningar kan ställas in för att övervaka och rapportera kritiska händelser, vilket hjälper dig att öka effektiviteten och förhindra stillestånd. ALMS är gratis att använda för installationer med 15 enheter eller mindre.

I företaget

AirLink Manager

Designad för applikationer där molnbaserad hantering inte är ett alternativ är AirLink Manager (AM) en ledande nätverkshanteringslösning på plats som gör det möjligt att förenkla fjärrkonfiguration och fjärrkonfiguration i realtid och felsökning av fasta AirLink-routrar och gateways, ansluten infrastruktur och missionskritiska applikationer.

 

 

Funktioner:

 • Liten, kompakt formfaktor
 • Kan drivas via Power-over-Ethernet, idealisk för fasta applikationer med låg effekt
 • Stödjer edge processing och IoT-applikationer med ALEOS Application Framework (AAF)
 • Finns som modell med LTE- och LTE-M/NB-IoT LPWA) för globala implementeringar och täckning på avlägsna platser eller inomhus.
 • Fjärradministrerad, säker nätverkshantering i molnet eller i företaget
 • Industriell strömförsörjning 7-36VDC och temperaturintervall på -30C till +65C för att ge överlägsen pålitlighet utan att behöva ytterligare strömkonditionering eller adaptrar
 • ALMS Cloud eller AMM On-Premises administration av en eller flera enheter samtidigt.

Primär mobil anslutning för:

 • LTE- och LTE-M/NB-IoT
 • Smarta skåp
 • Digitala skyltar
 • Byggnadsautomation
 • Säkerhet och kameror
 • Automater och betalstationer
 • Industriell processautomatisering
 • Bankomater, kiosker, point of sale

Produktblad i PDF-format(engelsk)

Läs mer om AirLink Management Service (ALMS)

Läs mer om AirLink Manager (AM)

Lär mer om Narrowband LTE med LTE Cat-M1 och LTE Cat-NB1

 

Frekvensband 700 MHz (LTE)
  800 MHz (LTE)
  850 MHz (LTE + 2G)
  900 MHz (LTE + 2G)
  1800 MHz (LTE + 2G)
  1900 MHz (LTE + 2G)
  2100 MHz (LTE)
Överföringsteknik LTE Cat M1/NB1
Brandvägg Ja, NAT-mode eller helt transparent mode.
Applikationer SMS, Telnet/SSH, Telnet, SMTP, SNMP, SNTP
Hastighet LTE Cat M1/NB1 Mottagning 300/27kbps, Sändning 375/65kbps
VPN-protokoll IPSec (DES, 3DES, AES128) Upp till 5 IPSec tunnlar
  GRE/SSL, OpenVPN Client
Anslutningar 1 st RJ45: Gigabit LAN med 10/100/1000 Mbps Ethernet
  1 st micro-USB
  1st I/O via strömkontakt. Digital/analog input.
Arbetstemperatur -30 till +65 grader C
Strömförsörjning 7-36V DC (DC-kabel medföljer)
Antennanslutning Cell 1 st SMA-hona
SIM-kort Standard
DIN-fäste Tillbehör
Storlek 111 x 79 x 25 mm
Vikt 397 g
Levereras med DC-kabel. OBS! Antenner ingår ej.

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)