ZTE

ZTE HyperBox 5G MC801A trådlös router Desktop

Artikelnummer: MC801A
Lagersaldo: 2st - Passa på
MC801A - quick guide
Upplev framtiden för anslutningar ZTE MC801A 5G-router revolutionerar din internetupplevelse med banbrytande 5G-teknik, som levererar blixtsnabba hastigheter och oöverträffad tillförlitlighet. Denna router är designad för både hem- och mindre kontorsbruk och säkerstäl... läs mer
Fri frakt
3 900 kr

Upplev framtiden för anslutningar

ZTE MC801A 5G-router revolutionerar din internetupplevelse med banbrytande 5G-teknik, som levererar blixtsnabba hastigheter och oöverträffad tillförlitlighet. Denna router är designad för både hem- och mindre kontorsbruk och säkerställer sömlös anslutning för alla dina enheter.

Blogginlägg med extern 5G-antenn.

Nyckelfunktioner:

Hur snabba 5G-hastigheter:
Utnyttja kraften i den senaste 5G-tekniken, med nedladdningshastigheter på upp till 3,8 Gbps. Strömma högupplösta videor, delta i fördröjningsfritt onlinespel och ladda ner stora filer på några sekunder.

Dual-band Wi-Fi:
Stöder både 2.4GHz och 5GHz band, vilket ger en stabil och robust trådlös anslutning för flera enheter. Dubbelbandskapaciteten säkerställer minimal störning och optimal prestanda.

Bred täckning:
ZTE MC801A är utrustad med avancerade antenner och strålformningsteknik och utökar din Wi-Fi-täckning och säkerställer en stark signal i hela ditt hem eller kontor.

Enkel installation och hantering:
Användarvänligt gränssnitt och intuitiv appkontroll gör installation och nätverkshantering till en lek. Övervaka din nätverksstatus, hantera anslutna enheter och konfigurera inställningar utan ansträngning från din smartphone.

Anslutning till flera enheter:
Med kapacitet att ansluta upp till 64 enheter samtidigt är ZTE MC801A perfekt för moderna hushåll och kontor med många smarta enheter.

Avancerad säkerhet:
Skydda ditt nätverk med robusta säkerhetsfunktioner, inklusive WPA3-kryptering, brandväggsskydd och åtkomstkontroll för gästnätverk, vilket säkerställer säker och säker internetanvändning.

Elegant och kompakt design:
ZTE MC801A har en modern, minimalistisk design som smälter in sömlöst med vilken inredning som helst. Dess kompakta storlek möjliggör flexibel placering var som helst i ditt hem eller på kontoret.

Framtidssäker teknik:
Ligg steget före med firmwareuppdateringar och stöd för de senaste 5G-standarderna, så att ditt nätverk förblir i framkant av tekniska framsteg.

4G-kompatibilitet:
Byt sömlöst till 4G LTE-anslutning när 5G-täckning inte är tillgänglig. Njut av pålitligt och snabbt internet med 4G-nedladdningshastigheter på upp till 1,6 Gbps, vilket säkerställer att du är uppkopplad hela tiden.

Specifikationer:

 • Modellnummer: MC801A
 • 5G-anslutning: NSA/SA, Sub-6GHz
 • 4G-anslutning: LTE Cat 22, stöder nedladdningshastigheter på upp till 1,6 Gbps
 • Wi-Fi-standarder: 802.11a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6)
 • Portar: 1 x Gigabit Ethernet WAN/LAN, 1 x Gigabit Ethernet LAN, 1 x SIM-kortplats
 • Antenn: Intern 4x4 MIMO, 2st externa uttag TS-9
 • Säkerhet: WPA3, brandvägg, VPN-genomföring
 • Mått: 180 mm x 170 mm x 90 mm
 • Vikt: 450 g

I lådan:

 • ZTE MC801A 5G-router
 • Strömadapter
 • Ethernet-kabel
 • Snabbstartsguide
 • Garantikort

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)