Loh Electronics

Huawei B593 antennadapter SMA-SMA

Artikelnummer: B593-FIX
Utgått ur sortimentet

Ersättare
Huawei E5172 antennadapter SMA-SMA

Antennadapter till Huawei B593

OBS! Byggs endast på begäran.

Antennadapter för att lösa problemet med att Huawei B593 inte reagerar på den externa antennen som är ansluten. Adaptern innehåller ett motstånd som B593 mäter på för att se om extern antenn är ansluten eller inte.

Det finns nu B593 routrar på marknaden från både Tele2 och Telia som aktiverar extern antenn utan adapter, likaså inte gör det.

Måste användas i par om antennen inte redan är DC-kortsluten. Huawei B593 växlar mjukvarumässigt till de externa antenningångarna när båda kontakterna är kortslutna. Det räcker inte med att endast en ingång är ansluten till antenn.

Använder du till exempel en MiMo antenn med två antennkablar måste det sitta en adapter i vardera antenningång. Använder du bara en antenn måste det sitta en adapter mellan denna samt en adapter i den kontakt som ej är ansluten till extern antenn.

Information
Detta är en produkt vi har utvecklat och tillverkar själva. Adaptern är testad med Tele2 B593 på både 3G och 4G med gott resultat tillsammans med externa antenner. Någon påverkan på varken antenn eller B593 router är inte nödvändig. Du är alltid välkommen att kontakta oss på mail eller telefon om du har frågor.

OBS! Variationer bland B593-versioner och antenner förekommer. Det är rekommenderat att du testar med antenn innan du köper adapter.

Viktigt för dig med B593 från Telia: Telia har sedan Juni 2012 åtgärdat detta problem genom en mjukvaruuppdatering, funktion att välja extern antenn direkt i routerns mjukvara finns nu att tillgå efter uppgradering. Läs mer på denna sida.

Levereras i förpackning om 1st adapter. Du behöver 1 eller 2 adaptrar beroende på om din antenn är DC-kortsluten eller inte. Använder du 2st dc-kortslutna antenner behövs ingen adapter, förusatt at du kan konstatera att routern växlar till extern antenn.

Skriv en recension