Ubiquiti

Ubiquiti AmpliFi HD Home Wi-Fi Router

Vi kan inte annat än verkligen rekommendera denna produkt till dem som har problem med räckvidden på wifi hemma i hus, lägenhet eller på kontoret! Den ultimata lösningen för hemnätverket Otrolig prestanda i en kub på 100x100mm som är lösningen till ditt dåliga w... läs mer
Artikelnummer: AFI-R
Lagersaldo: 2st
Redo för omgående leverans.

1 890 kr

Vi kan inte annat än verkligen rekommendera denna produkt till dem som har problem med räckvidden på wifi hemma i hus, lägenhet eller på kontoret!

Den ultimata lösningen för hemnätverket

Otrolig prestanda i en kub på 100x100mm som är lösningen till ditt dåliga wifi nätverk! Amplifi HD innehåller en basstation för snabb trådlös täckning. För extra täckning i hela hemmet med samma SSID köp till Ubiquiti Mesh Points.

Routern har en smart LCD-skärm och mesh-enheterna (finns som tillval) visar trådlös signalprestanda.

Upplever du att ditt wifi inte räcker till så har du hittat lösningen här!
Otroligt smidig installation som sköts via en app i mobilen. Väldigt bra räckvidd för sin storlek och eftersom enheten är med i Mesh Point familjen så finns det möjlighet att ansluta externa antenner, Ubiquiti Mesh Points.
Dessa antenner agerar som extra enheter till din HD Home router och visas inte som egna nätverk utan allt blir ett enda stort nätverk!

Vi har skrivit ett blogginlägg om denna enhet som ni kan läsa här!

Skriv ut produktsidan

Standard 802.11 a/b/g/n/ac
Hastighet 1 750 Mbit/s, 450+1300 Mbps
Frekvensband Dual-band
LAN-Port 4 st, 10/100/1000
WAN-port 1 st, 10/100/1000
Trådlös säkerhet WPA2-PSK AES/TKIP
Garanti 1 år

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)

Relaterade blogginlägg