Ubiquiti

Ubiquiti UniFi LTE WAN Backup with 3rd Party SIM Card Support EU model

Artikelnummer: U-LTE-Pro
Leveranstid: Obekräftat
Ubiquiti UniFi Redundant WAN PRO over LTE, vit Tredjepartsstöd för SIM-kort Undvik driftstopp på internet och förlorad produktivitet genom att lägga till en UniFi LTE Pro i ditt befintliga UniFi-nätverk. UniFi LTE Pro tillhandahåller backup-internetanslutning för a... läs mer
Fri frakt
4 094 kr
Ord. pris 4 310 kr

Ubiquiti UniFi Redundant WAN PRO over LTE, vit

Tredjepartsstöd för SIM-kort
Undvik driftstopp på internet och förlorad produktivitet genom att lägga till en UniFi LTE Pro i ditt befintliga UniFi-nätverk.

UniFi LTE Pro tillhandahåller backup-internetanslutning för att säkerställa att ditt UniFi WAN-nätverk alltid körs. Denna modell fungerar i EU-regionen och stöder europeiska LTE- och WCDMA-band. Den har en Nano SIM-kortplats för ditt eget kort. Sätt i Nano-SIM-kortet, anslut till valfri switchport i ditt företagsnätverk och aktivera enheten.

  • Nano-SIM-kortplats
  • PoE (802.3af)
  • Automatisk redundant WAN-anslutning
  • Integrerad med UniFi Network-applikation
  • Stöder europeiska band: LTE (1, 3, 7, 8, 20, 28), WCDMA (1, 8)
  • Hanteras med UniFi Network Application version: 5.14.0 eller senare
  • Täckning och hastighet beror på mobilnätet. Kräver UniFi Security Gateway eller UniFi Dream Machine

Dimensioner: 66 x 202.12 x 32.2 mm

Vikt: 316 g (med stativ)

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)