Loh Electronics

Volt till frekvensomvandlare med förstärkare

Artikelnummer: 03-166VF
Lagersaldo: 49st
Anvisning
Omvandlare av likspänning (0,5V till  ca 3V) till frekvens. Denna omvandlare kan användas att generera varvtalssignal i de fall det är svårt att hitta en sådan från annat ställe i bilen.  I Kin Cab D22 kan det vara en möjlighet. I de flesta bilar som har elektrisk g... läs mer
899 kr

Omvandlare av likspänning (0,5V till  ca 3V) till frekvens.
Denna omvandlare kan användas att generera varvtalssignal i de fall det är svårt att hitta en sådan från annat ställe i bilen. 

I Kin Cab D22 kan det vara en möjlighet. I de flesta bilar som har elektrisk gaspedal, kan den också användas att generera varvtalssignal genom att "lyssna" på en av gaspedalens analoga signaler och i stället få ut en varvtalssignal till H-regulatorn.

 

Volt till frekvens: På Nissan King Cab med D22-motor  2002-2005 (finns några D22 tillverkade 2006) kan man använda VF-funktionen (tillägg) för att få motorvarvtal och på så sätt slippa göra ingrepp i generatorn. En analog spänning omvandlas till frekvens, som anvvänds av regulatorn som varvsignal. Signalen hämtas i motorns styrbox. 

I vissa fall kan man använda VF-modulen att generera varvtalssignal utifrån signal från appsensor, och få en enkel installation. Utsignalen från appsensor kanal 1 (J2:2) på appsensorn används då att styra VF-modulens spänningsingång.
VF-Modulens egenskaper:
Vid en inspänning på  0,3V ger den ca 20Hz utsignal.
Vid en inspänning på 0,5V ger den ca 30Hz utsignal.
Vid en inspänning på  2,1V ger den ca 100Hz utsignal.
Vid en inspänning på 3,0V ger den ca 140Hz utsignal.
Vid en inspänning på  3,5V (max) ger den ca 165Hz utsignal.

VF-modulen har också skruvanslutningar.

 

Vf omvandlaren kommer i kretskort som också har förstärkare

Vår förstärkare är en enhet som kan anslutas till givare eller sensorer för att förstärka signalen och kunna använda den till våra varvtalsregulatorer.
Flera olika typer av sensorer finns och denna förstärkare har två olika förstärkare, den ena är en strömförstärkare (för hall-givare) och den andra är en noll-genomgångsförstärkare som passar att läsa av sensorer med pic-up-spole bl.a.

Olika givare har två eller tre anslutningar och det vanligaste är:

  • Finns det tre anslutningar kan ofta utsignalen användas direkt utan förstärkare.
  • Två anslutningar kan vara en enkel "pickup-spole" eller sensor med Hall-givare, flera typer finns,,,

Vilken förstärkare ska jag använda?

Förstärkare 1: Strömförstärkare för ABS-sensorer med Hallgivarelement. Sensorn har 2 anslutningar, men kan kännas igen på att den ena anslutningen har en likspänning på ca10-11V och den andra 0V. Förstärkaren kopplas in i serie med den spänningssatta ledaren, har lågt motstånd och påverkar inte bilens ABS-system för övrigt.
Passar normalt BMW årsmod ca -00 till -04. Kan även passa andra bilar med liknande abs-system.

Förstärkare 2: Detta är förstärkare för enkel pickup-spole. Mycket känslig ( ca 50 mV ) förstärkare som ger en kort  puls ut för varje 0-genomgång på insignalen. Sensorns anslutningar har ingen spänning (ca 0V) om man mäter med multimeter. Om man vill hämta varvtal från en givare med enbart två anslutningar ( sensor coil ) kan man använda denna förstärkare.
Passar normalt Volvo 940 tex. Kan även passa bilar med liknande abs-system.

Förstärkarna har skruvanslutningar.

 

Skriv en recension