Ontech

Ontech GSM 9065 4G

Artikelnummer: 15075
Lagersaldo: 25st
Datablad
Quick-start guide
Ontech Control manual
Referensmanual SMS styrning (samma som 9025)
Ontech GSM 9065 -  äntligen Ontech över 4G!   Ontech 9065 är en produkt som gör att du enkelt på avstånd kan styra elek- triska enheter och övervaka ditt sommarhus, båt eller något annat. Produkten har en kapsling som motsvarar IP 65. Fungerar utan fast Internet ell... läs mer
Fri frakt
2 290 kr

Ontech GSM 9065 -  äntligen Ontech över 4G!  

Ontech 9065 är en produkt som gör att du enkelt på avstånd kan styra elek- triska enheter och övervaka ditt sommarhus, båt eller något annat. Produkten har en kapsling som motsvarar IP 65. Fungerar utan fast Internet eller WiFi.

Enheten kommunicerar via mobilnätet och portalen Ontech Control som nås genom webbläsaren i en dator/platta/mobil. Det går också att styra enheten med SMS och då med hjälp av appen Ontech SMS för Android och Iphone. Kommunikationen sker över 4G-nätet men är även kompatibel med 2G-nätet.

Det är mycket enkelt att komma igång. Skapa ett konto på Ontechs webbplats, sätt i SIM-kortet, anslut enheten till ett vägguttag och ange fem siffror från SIM-kortet. Färdigt!

Det potentialfria reläet kan slås av och på. Det finns också en timerfunktion. I Ontech Control kan du schemalägga av- och tillslag. Anslut element, motorvärmare, pumpar eller den elektriska utrustning du vill styra.

Enheten har två larmingångar för trådbundna larmgivare som rörelsedetektorer, magnetbrytare, brandlarm, nivåvakter mm. Enheten sänder larmmeddelande till valfritt antal mottagare.

Den inbyggda korthållsradion kommunicerar med larmgivaren Ontech Alarmbox 9012 och extra reläet Ontech Relay 9015. En inbyggd temperatursensor låter dig övervaka temperaturen. Du kan ställa in enheten att skicka larm när temperaturen överstiger eller understiger förinställd temperatur. Som tillbehör finns en extern temperatursensor. Båda temperaturerna rapporteras.

Ett inbyggt backup-batteri gör att enheten fungerar i upp till 20 timmar efter ett strömavbrott. Enheten larmar automatiskt om det blir strömavbrott och meddelar också när strömmen kommer tillbaka.

Med garageports-funktionen kan du enkelt styra portmotorn till ett garage eller annan byggnad. Användaren ringer upp enheten och om användarens nummer och om telefonnumret finns i listan, ger enheten en puls utan att besvara samtalet.

Enheten kan mäta ström 4-20mA och larm kan ställas för 5 olika nivåer.

Utöver detta finns smarta funktioner som t ex termostat som låter dig ställa in temperaturen i ett rum genom att ansluta ett element till enheten.

Programvaran uppdateras enkelt med medföljande kabel. Fungerar för PC och Apple. Enheten är mycket allsidig och har många användningsområden.

Teknisk specifikation

 • Temperaturområde- 40 till + 55 grader Celsius.
 • Potentialfritt relä 230V/10A
 • Drivspänning 12-24 VDC, Strömadapter medföljer.
 • Effektförbrukning nominellt <0,5W, maximalt 4 W.
 • Mobilnät 2G: 900/1800 MHz, 4G: eMTC 3/7/8/20,
 • SIM-kort av storlek “Mini-SIM” medföljer.
 • Mini-USB ingång för uppdatering av firmware via PC. Kabel medföljer.
 • Två larmingångar 3-30 VDC kan ställas Normally Open eller Normally Closed.
 • Intern tempsensor +/- 2 grader vid 25 grader Coch relä avslaget
 • Korthållsradio 2,4 GHz. Uteffekt 1 mW.
 • En ingång för extern tempsensor eller adapter för att mäta ström (4-20 mA)
 • Inbyggt backup-batteri 4,2 Litium Polymer 1100mA. Driver enhet 10-20 timmar.
 • Total vikt 234 gram exklusive strömadapter
 • Mått kabinettet 140*75*40 mm
 • Kapsling motsvarande IP 65

Det inkluderade simkortet använder Tele2 som grund, men roamar till andra 2G/4G nät vid dålig täckning. 

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)