Poynting

Poynting XPOL MIMO-antenn 6-8 dBi 450-2170 MHz

8 dBi MiMo riktantenn för 4G/3G/GSM samt 4G LTE 450. Detta är en helt unik antenn på marknaden förutom de frekvensområden som redan täcks upp av Poyntings populära XPOL 9 dBi så har denna även stöd för LTE 450 (Net1). Speciellt framtagen för routrar och USB-stickor ... läs mer
Artikelnummer: XPOL-A0016
Leveranstid: Obekräftat

Produktblad ENG
Fri frakt
2 445 kr

8 dBi MiMo riktantenn för 4G/3G/GSM samt 4G LTE 450.
Detta är en helt unik antenn på marknaden förutom de frekvensområden som redan täcks upp av Poyntings populära XPOL 9 dBi så har denna även stöd för LTE 450 (Net1).
Speciellt framtagen för routrar och USB-stickor med dubbla antennuttag (MiMo).
Antennen har dubbla korspolariserade (ett element vertikal + ett element horisontellt) antenner för maximal hastighet på LTE-näten.
Direkt monterad på antennen är två 5 meters Super Low Loss kablar med SMA-hane kontakter.
Antennen är DC-kortsluten för att minimera risken för skador på er utrustning vid åska. DC-kortslutningen gör dessutom att den automatisk detekteras av routrar.
Att kombinera god förstärkning med många frekvensband och dessutom göra den kompakt är ingenjörskonst i den högre skolan.
Detta är en antenn av mycket hög kvalitet och den är gjord för mångårig användning utomhus. Skalet är gjort av tålig UV-stabiliserad ABS-plast som är tätad mot vatteninträngning.
För bästa effekt bör denna antenn monteras på maströr på taket. Antennen kan väggmonteras men tänk på att få så fri sikt som möjligt mot basstationen. De högre frekvenserna på 4G hindras lättare av hinder som väggar och skog mm.
Levereras med vinkelfäste för maströr.
Storlek: 360 x 360 x 80 mm.

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)