Dovado

Dovado Tiny AC

Dovado TINY AC - Universell Access, Alltid Föreställ dig en router som kopplar upp dig till internet via i princip vilken bredbandskälla som helst; fast, mobilt eller till och med ett redan existerande WiFi. En router som är designad efter ditt viktigaste krav: enkel åtko... läs mer
Artikelnummer: TAC-EU
Utgått ur sortimentet

Ersättare
Dovado Pro AC

Dovado TINY AC - Universell Access, Alltid

Föreställ dig en router som kopplar upp dig till internet via i princip vilken bredbandskälla som helst; fast, mobilt eller till och med ett redan existerande WiFi. En router som är designad efter ditt viktigaste krav: enkel åtkomst av internet!

Dovado TINY AC är världens första Universella Access-Router. En högst mångsidig router som säkert kopplar upp alla dina enheter utan krångel. Oavsett om ditt hem eller kontor använder sig av ADSL, Fiber, 4G/3G eller WiFi, fungerar Dovado TINY AC.

Spotboost™ gör det möjligt att ansluta till andra WiFi-nätverk!

Dovado SpotBoostTM är en funktion som ser till att din Dovado TINY AC söker efter tillgängliga WiFi-nätverk i dess närhet. Ett sådant nätverk kan till exempel vara en vänlig grannes eller en publik hotspot, så som hotellets WiFi. Till och med en smartphone som kan dela ut sin 4G/3G-uppkoppling fungerar att koppla upp Dovad TINY AC mot!

Väl uppkopplad kan alla dina enheter komma åt internet via SpotBoostTM, och surfa säkert inom din Dovado TINY ACs eget privata nätverk. Som en bonus fungerar även funktioner som Dynamisk DNS, VPN-klient och Port Forwarding när du använder SpotBoostTM!

Prisbelönt support för 4G/3G USB-modem & Mobile Hotspot

Dovado TINY AC är den första 802.11ac-router som kan erbjuda support för det absolut bredaste spektrat av 4G/LTE och 3G USB-modem och Mobila Hotspot-enheter i världen. Den klarar dessutom av Category 6 LTE, med hastigheten på upp till 300Mbps över 4G! Stöd för de senaste modemen introduceras med varje ny mjukvaruuppdatering, tillsammans med många andra smidiga funktioner vi vet att du kommer älska.

Dovado TINY AC levereras med stöd för över 300 USB-modem och Mobila Hotspots från över 20 olika märken. Dessutom har vi tio års erfarenhet av optimerad mjukvara, speciellt anpassad för denna typ av produkt. Tack vare Dovado SmartUSB-funktion erbjuder Dovado TINY AC den bästa meritlistan när det gäller uptime. Genom att elektriskt starta om ett USB-modem som misslyckats att koppla upp sig mot internet, säkerställs en jämn uptime utan att du behöver göra någonting.

Egenskaper

 • Topprestanda
  Tiny AC är den 4G/3G-router på marknaden som erbjuder bäst prestandan både på LAN, WLAN och över mobila nätet:
  Gigabit Ethernet på både LAN/WAN-portarna, 300Mbps 802.11a/b/n (2.4GHz) och 450Mbps 802.11 ac (5GHz) på trådlösa nätverket. Processorn är tillräcklig kraftfull även för full hastighet 4G/Cat 6 LTE.
 • LiveUpdate
  Tiny AC håller ordning på när de senaste uppdateringarna finns tillgängliga och kan även meddela dig via SMS eller uppdatera automatiskt.
 • Applikationer
  Applikationer finns tillgängliga för flertalet handhållna produkter. Det primära målet med dessa applikationer är att erbjuda dig ett snabbt och enkelt sätt att ex. Se statistik i routern, var du än befinner dig i världen, utföra Home Automation-uppgifter eller se geografisk position av routern (t.ex. om den befinner sig i ett fordon).
 • Enkelt konfiguration
  Konfigurationen av enheten är mycket enkel och sker i ett webbgränssnitt. Enheten innehåller färdiga konfigurationer för svenska operatörer.
 • Brandvägg
  Alla datorer skyddas bakom en stateful inspection brandvägg. Alternativt kan Bridge Mode aktiveras (se nedan). Hastigheten på anslutningen är beroende dels av prestandan på USB-modemet samt vilken operatör och abonnemang som används.
 • Bridge Mode
  Om Tiny AC sätts i läget Bridge Mode så stängs NAT-brandväggen och blir istället helt transparent. Den yttre IP-adressen tilldelas då till den enhet som är inkopplad bakom Tiny AC. Kan exempelvis användas i sammanhang där man vill behålla en redan existerande brandvägg.
 • Hotspot
  Tiny AC ger dig möjlighet att enkelt sätta upp en mobil hotspot på valfri plats där 4G/3G-täckning finns.
 • Failover
  Gör det möjligt att konfigurera WAN-delen både för Ethernet och/eller ett USB-modem. Funktionen Connection Tracker kontrollerar hela tiden att anslutningen fungerar felfritt. Om den primära anslutningen (t.ex Ethernet) skulle gå ner aktiveras istället den sekundära anslutningen (t.ex 4G) utan märkbart avbrott.
 • Wake-on-LAN
  Enheten gör det möjlighet att starta en dator på lokala nätverket via SMS eller webinterfacet i routern.
 • Telnet
  Telnet API interface för egna applikationer.
 • En svenskutvecklad produkt med löpande uppdateringar
  Till skillnad från de flesta liknande produkter på marknaden så Släpper Dovado löpande uppdateringar med nya funktioner och framförallt stöd för nya USB-modem och Mobile hotspot.
 • GPS tracking
  Anslut en USB-GPS och håll koll på var din Dovado befinner sig. Kan användas med Google Earth.
 • VPN
  En PPTP VPN-funktion som gör att routern kan ansluta alla eller vissa specifierade IP-adresser på det lokala nätverket via en extern PPTP VPN-server. Kan användas t.ex för anslutning av datorer till ett företags nätverk eller till andra PPTP VPN-tjänster som finns att tillgå.

SMS-funktioner

 • SMS
  Integrerat i webbgränssnittet finns stöd för att skicka och ta emot SMS.
 • Fjärrstyrning via SMS
  Gör det möjligt att med SMS fjärrstyra din Tiny AC från ett telefonnummer som du har valt. Det finns exempelvis SMS-kommandon för omstart, anslut till mobilt bredband, stäng av mobilt bredband, status osv.
 • Händelserapportering
  Ställa in att den skickar rapport via SMS varje gång enheten startar om, internet-koppling bryts eller när en eventuell failover sker mellan uppkopplingar.
 • Trafikrapport
  Få månadsrapporter via SMS när vissa nivåer av månadsförbrukning passeras (100, 250, 500 och 1000 MB). Rapporten nollställs i början på varje månad.
 • Vidarebefordran
  Vidarebefordra inkommande SMS meddelanden till annan mobilnummer och/eller e-post adress.

Apps för smartphones(extern länk)

Kompatibilitetslista för 3G/4G-modem(extern länk)

Produktblad i PDF-format

Skriv ut produktsidan

3G/4G-kapacitet Upp till 300 Mbit/s vid 4G
WAN-portar 1 st Ethernet 10/100/1000 Mbps
1 st USB 2.0-portar (SmartUSB) för anslutning av externt 3G/4G modem.
PPPoE (Ethernet WAN-port)
LAN-portar 1 st Ethernet 10/100/1000 Mbps
WLAN 802.11b/g/n (2.4GHz) + 802.11 ac (5GHz)
Upp till 450 Mbit/s
WEP 64 och 128 bitar
WPA, WPA2 PSK och WPA Enterprise
Möjlighet till MAC-adresskontroll
WLAN antenn 1 st löstagbara, 1st intern
Konfiguration Webbgränssnitt
DHCP-server Ja, inbyggd
VPN-kapacitet Pass-through
VPN-klient PPTP
Storlek 32 x 90 x 115 mm
Vikt 167 g

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)