Loh Electronics

Förstärkare för ABS-givare (både Hall-givare och pick-up-spole)

Artikelnummer: 03-166ABS
Lagersaldo: 45st
Anvisning
OBS! Förstärkaren är känslig för störningar. Alla ledningar måste dras så kort som möjligt, lägg gärna förstärkaren nära abs-sensorn, tex i hjulhuset eller liknande plats. Förstärkaren ska ej monteras i samma låda som h-regulator eller annan elektronik. Förstär... läs mer
799 kr

OBS! Förstärkaren är känslig för störningar. Alla ledningar måste dras så kort som möjligt, lägg gärna förstärkaren nära abs-sensorn, tex i hjulhuset eller liknande plats. Förstärkaren ska ej monteras i samma låda som h-regulator eller annan elektronik. Förstärkaren får ej monteras nära högspänningskablar, generator, tändspole eller andra don som kan ge upphov till störningar.

Vår förstärkare är en enhet som kan anslutas till givare eller sensorer för att förstärka signalen och kunna använda den till våra varvtalsregulatorer.
Flera olika typer av sensorer finns och denna förstärkare har två olika förstärkare, den ena är en strömförstärkare (för hall-givare) och den andra är en noll-genomgångsförstärkare som passar att läsa av sensorer med pic-up-spole bl.a.

Olika givare har två eller tre anslutningar och det vanligaste är:

  • Finns det tre anslutningar kan ofta utsignalen användas direkt utan förstärkare.
  • Två anslutningar kan vara en enkel "pickup-spole" eller sensor med Hall-givare, flera typer finns,,,

Vilken förstärkare ska jag använda?

Förstärkare 1: Strömförstärkare för ABS-sensorer med Hallgivarelement. Sensorn har 2 anslutningar, men kan kännas igen på att den ena anslutningen har en likspänning på ca10-11V och den andra 0V. Förstärkaren kopplas in i serie med den spänningssatta ledaren, har lågt motstånd och påverkar inte bilens ABS-system för övrigt.
Passar normalt BMW årsmod ca -00 till -04. Kan även passa andra bilar med liknande abs-system.

Förstärkare 2: Detta är förstärkare för enkel pickup-spole. Mycket känslig ( ca 50 mV ) förstärkare som ger en kort  puls ut för varje 0-genomgång på insignalen. Sensorns anslutningar har ingen spänning (ca 0V) om man mäter med multimeter. Om man vill hämta varvtal från en givare med enbart två anslutningar ( sensor coil ) kan man använda denna förstärkare.
Passar normalt Volvo 940 tex. Kan även passa bilar med liknande abs-system.

Förstärkarna har skruvanslutningar.

 

Se även 03-166VF som förutom förstärkarna även har en VF-omvandlare för att generera varvtalssignal.

Skriv en recension