Ontech

Ontech GSM 9060 4G

Artikelnummer: 15070
Lagersaldo: 51st
Produktblad
Ontech GSM 9060 -  äntligen Ontech över 4G!   Ontech GSM 9060 är en framtidssäker produkt som gör att du enkelt på avstånd kan styra elektriska enheter och övervaka ditt sommarhus eller någon annan byggnad. Produkten är avsedd för inomhus bruk. Fungerar utan fast ... läs mer
Fri frakt
1 690 kr

Ontech GSM 9060 -  äntligen Ontech över 4G!  

Ontech GSM 9060 är en framtidssäker produkt som gör att du enkelt på avstånd kan styra elektriska enheter och övervaka ditt sommarhus eller någon annan byggnad. Produkten är avsedd för inomhus bruk. Fungerar utan fast internet eller WiFi.

Enheten kommunicerar via mobilnätet och portalen Ontech Control som nås genom webbläsaren i en dator/platta/mobil. Det går också att styra enheten med SMS och då med hjälp av appen Ontech SMS för Android och Iphone. Kommunikationen sker över 4G-nätet men är även kompatibel med 2G-nätet. Det är mycket enkelt att komma igång. Skapa ett konto på Ontechs webbplats, sätt i SIM-kortet, anslut enheten till ett vägguttag och ange fem siffror från SIM-kortet. Färdigt!

230 Volts-uttaget kan slås av och på. Enpolig brytning. Det finns också en timer-funktion. I Ontech Control kan du ställa fördröjda av- och tillslag. Anslut element, motorvärmare, pumpar eller den elektriska utrustning du vill styra. Enheten har två larmingångar för trådbundna larmgivare som rörelsedetektorer, magnetbrytare, brandlarm, nivåvakter mm. Enheten sänder larmmeddelande till valfritt antal mottagare. Den inbyggda korthållsradion kommunicerar individuellt med larmgivaren Ontech Alarmbox 9012 och extra reläet Ontech Relay 9015. Upp till 7 extra enheter kan anslutas.

En inbyggd temperatursensor låter dig följa temperaturen i en graf. Du kan ställa in enheten att skicka larm när temperaturen överstiger eller understiger förinställd temperatur. Som tillbehör finns en extern temperatursensor. Båda temperaturerna rapporteras. Ett inbyggt backup-batteri gör att enheten fungerar i upp till 20 timmar efter ett strömavbrott. Enheten larmar automatiskt om det blir strömavbrott och meddelar också när strömmen kommer tillbaka.

Enheten kan mäta strömmar 4-20 mA och larma vid valfritt värde. Med tillbehöret Ontech IR 9016 kan de flesta luftvärmepumparna på marknaden fjärrstyras. Med tillbehöret Ontech PIR 9011 kan rum övervakas med en röresledetektor. Utöver detta finns smarta funktioner som t ex termostat som låter dig ställa in temperaturen i ett rum genom att ansluta ett element till enheten.

Programvaran uppdateras enkelt med medföljande kabel. Fungerar för PC och Apple.Enheten är mycket allsidig och har många användningsområden.

För dig som har modellen 9040 så kan ni uppgradera mjukvaran för att få den till en 9015 istället. Detta möjliggör en återanvändning av modellen som 9060 ersätter. Här kan du läsa mer ang detta.

För mer information, se  www.ontechcontrol.com

Teknisk specifikation

 • Temperaturområde- 40 till + 55 grader Celsius.
 • Uttag 230 VAC /16 A
 • Effektförbrukning nominellt <0,5W, maximalt 4 W.
 • Mobilnät 2G: 900/1800 MHz, 4G: eMTC 3/7/8/20, NB-loT :3/7/8/20
 • SIM-kort av storlek “Mini-SIM” medföljer.
 • Mini-USB ingång för uppdatering av firmware via PC. Kabel medföljer.
 • IR-sändare kan anslutas för styrning av värmepumpar och air-conditioner.
 • Två larmingångar 3-30 VDC kan ställas Normally Open eller Normally Closed.
 • Intern tempsensor +/- 2 grader vid 25 grader C och relä avslaget
 • Korthållsradio 2,4 GHz. Uteffekt 1 mW.
 • En ingång för extern tempsensor eller adapter för att mäta ström (4-20 mA)
 • Inbyggt backup-batteri 4,2 Litium Polymer 1100mA. Driver enhet 10-20 timmar.
 • Total vikt 230 gram, Mått förutom utstickande shuko-kontakt 135*73*35 mm.

Det inkluderade simkortet använder Tele2 som grund, men roamar till andra 2G/4G nät vid dålig täckning. 

Skriv en recension

Förklaring av frekvensband

När du ska välja antenn, var uppmärksam på vilka frekvensband som antennen har stöd för. Beroende på vilken operatör och vart antennen kommer användas varierar frekvensbanden. Större städer använder sig av 2600MHz medan mindre orter använder sig av 800/900MHz med lite stödband emellan så som 1800/2100MHz.

Ett högre frekvensband ger en högre hastighet men har även kortare räckvidd. Detsamma gäller antennen, har du en basstation som sänder på 2600MHz så blir din antenn, antennkabel och placeringen av antennen viktigare än på ett lägre frekvensband. Förklaring av signalförlust går vi igenom snart. Högre frekvensband betyder även kortare räckvidd från basstation.

450MHz (täckningsband) även känt som Net1-bandet är det frekvensbandet som täcker mest yta i Sverige. Därför är Net1 kända för att kunna ha mottagning där andra operatörer inte har en chans, men med låg ned- och uppladdningshastigheter. Anledningen till varför detta band kallas för Net1 är pga. att företaget Net1 har ensamrätt på detta frekvensband.

800MHz (täckningsband) används av alla vanliga operatörer om man bortser från Net1. Det låga frekvensbandet gör så att 800MHz täcker mycket yta. Därför används bandet utanför storstäder eller mindre orter. 800MHz är det mest använda frekvensbandet runt om i Europa.

900MHz (täckningsband) är det bandet som Tele2 och Telenor inledningsvis använde som täckningsband. 900MHz är ett mer ovanligt LTE-band och i början orsakade bandet lite problem när klienterna (mobiltelefoner m.m.) inte kunde ansluta mot 900MHz. Idag så har mobiltillverkarna anpassat mobilerna för att kunna kommunicera på 900MHz.

1800MHz (kapacitetband) är det senaste frekvensbandet som lanserats. Alla operatörer använder idag detta band i storstadskärnor (bortsett från Net1).

2600MHz (kapacitetband) är ett väldigt välanvänt frekvensband runtom hela Europa. 2600MHz är det högsta frekvensbandet som används för LTE, detta innebär att bandet även har kortast räckvidd jämfört med 800/900MHz. På grund av den höga kapaciteten så används bandet i storstadsmiljöer där det krävs många basstationer för att täcka så mycket yta som möjligt och ha så hög kapacitet som möjligt.

Frekvensplan 4G

Frekvensband Net1 Tele2 Telia Telenor Tre
450MHz (Band 31)
800MHz (Band 20)
900MHz (Band 8)
1800MHz (Band 3)
2600MHz (Band 38)