Loh Electronics

Induktiv givare

Induktiv givare för mätning av hastighet på drivaxel. I stället för att använda varvräknar-signal och mäta varvtal, kan man mäta hastighet och låta varvtalsregulatorn bryta när inställd hastighet uppnås. Denna givare, monterad på drivaxeln ger en ren och stabi... läs mer
Artikelnummer: 03-185
Lagersaldo: Fler än 100st

Bruksanvisning
649 kr

Induktiv givare för mätning av hastighet på drivaxel.

I stället för att använda varvräknar-signal och mäta varvtal, kan man mäta hastighet och låta varvtalsregulatorn bryta när inställd hastighet uppnås.

Denna givare, monterad på drivaxeln ger en ren och stabil puls så att D-versionen av varvtalsregulator kan mäta. Genom att mäta hastighet i stället för motorvarv blir man oberoende av vilken växel som används. Tänk på att använda minst 4 mätpunkter. Används mindre än 4 mätpunkter blir frekvensen till Varvtalsregulatorn för låg.

D-versionen kan användas till alla motorer. I bensinmotorer driver man tändspolen, och i diesel-motorer driver man magnetventilen till bränslet.

OBS! välj till kontakt med kabel för anslutning av givaren

Satsen innehåller endast givare, anslutningskontakter som finns att välja till:

Givaren har en M12 gänga (12mm) och monteras lämpligen med ett fäste(ingår ej) så att den ligger 1-8mm från t.ex kardan-knut. Längden på givaren inklusive vinklad kontakt är ca 80mm. Givarens längd är 65 mm.

Utsignalen är 0V i viloläge. När ett magnetiskt föremål är inom 8mm från givarens sensor är utgången +12V, och indikeras även med gula lysdioder på givaren.

Information om induktiv givare

Hålplatta för induktiv givare

Skriv en recension