Telldus

TellStick ZNet Lite V1

Tellstick ZNet Lite V1 från Svenska Telldus är en mångsidig controller som är perfekt för dig som snabbt och smidigt vill komma igång och bygga smarta hem lösningar. Just ZNet Lite V1 använder sig av både Z-Wave och 433MHz kommunikation vilket möjligör smidiga och b... läs mer
Artikelnummer: 311910
Utgått ur sortimentet

Ersättare
TellStick ZNet Lite V2

Tellstick ZNet Lite V1 från Svenska Telldus är en mångsidig controller som är perfekt för dig som snabbt och smidigt vill komma igång och bygga smarta hem lösningar. Just ZNet Lite V1 använder sig av både Z-Wave och 433MHz kommunikation vilket möjligör smidiga och billigare projekt. Z-Wave kan styra 433MHz och vise versa via ZNeten helt enkelt.

OBS! Just ZNet Lite V1 modellen har inte möjlighet att ta emot signaler på 433MHz så som sensorer osv. Är du ute efter ZNeten som kan ta emot signaler på 433MHz så kan ni hitta den här!

ZNeten är enkel att komma igång med och konfigureras via Telldus egna molntjänst Telldus Live!. Via Telldus Live! kan du skapa scheman för att tända / släcka lampor på fasta tider och/eller beroende på solens upp- och nedgång, du kan också skapa händelser för att förenkla din vardag. T.ex. kan ytterdörren starta hallampa och resten av husen beroende på tid på dygnet osv.

Tilläggstjänsten Telldus Live! Pro ger dig fler funktioner, som t.ex. möjlighet att ta emot e-post, SMS skapa HTTP-begäran när saker händer i ditt system.

Detta är en bra enhet för dig som redan har en Tellstick Net och inte har något emot att använda dubbla enheter. Eftersom ZNet Lite V1 inte kan ta emot 433MHz så är den mycket billigare och eftersom du ansluter din ZNet till ditt Telldus Live! konto så kan du bara låta Tellstick Net sköta sensordata medan ZNeten står för den totala kontrollen på ditt smarta hem.

Med appen Telldus Live! Mobile kan du styra ditt hem direkt via telefonen, vart du än är i världen.

Antenn
Den avtagbara antennen som finns på Tellstick Znet är endast till för 433mhz sändning. Z-wave antennen är inbyggd och är ej ansluten till detta antennuttag. Vill du förbättra täckningen för 433mhz-enheter se denna antenn som gör ett suveränt jobb.

"Vi har jobbat stenhårt med vår nya innovation - vår helt nya Z-Wave gateway och nu är vi mycket glada över att kunna presentera den. Det här är nog den bästa Z-Wave gatewayen som utvecklats hittills och helt unik i sitt slag.

Inte nog med att den är snygg, den är också otroligt kompetent. Den innehåller både ett Z-Wave-chip med den senaste tekniken och en 433MHz-sändare/mottagare. Det gör att du fortfarande kan använda billigare teknik där du vill och avancerad Z-wave-teknik där det är nödvändigt.

Precis som med sina föregångare är den kompatibel med en mängd enheter på marknaden och som redan finns i många användares hem.

Installationen är föredömligt enkel och all konfigurering görs i vårt web-gränssnitt Telldus Live! Här kan du ställa in allt som du vill att systemet ska göra för dig. Alla scheman och händelser lagras dessutom lokalt i gatewayen. Så skulle internet-anslutningen försvinna fungerar dessa delar av ditt smarta hem precis som vanligt.

Vi kommer löpande att lansera fler smarta tillbehör som utnyttjar Z-Wave-tekniken och som kommer att låta dig använda gatewayen till allt du kan tänka dig."

- Telldus

Skriv en recension

Vad är Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus™ är en certifiering som är utvecklad för att hjälpa användare att identifiera produkter som använder den "nya generationen" även känd som "500 serien" av Z-Wave hårdvara. Z-Wave Plus™ erbjuder en drös med olika extra funktioner och möjligheter som förbättrar ditt användande och gör att installationen av Z-Wave enheter blir enklare.

Z-Wave har varit ledande på marknaden inom driftskompatibla smarta enheter för hemmet sedan 2004. Med introduktionen av Next-Gen (Z-Wave 500 serien) hårdvaran så såg Z-Wave nya möjligheter, inkluderat med längre räckvidd, längre batteritid, Over The Air uppgradering (OTA), fler RF kanaler och mycket mer. Allt detta och dom är bakåtkompatibla med existerande Z-Wave enheter.

För konsumenter, husägare, integratörer och tjänsteleverantörer så blev denna uppgradering väldigt fördelsfull i termerna av mycket enklare installation, rikare enhetsprofiler, förbättrad självläkning och längre batteritid.

Egenskaper:

  • 50% Längre batteritid
  • 67% Längre räckvidd
  • 250% Mer bandbredd
  • 3 F kanaler för förbättrad störningsskydd och högre bandbredd
  • Ny Plug-n-Play nätverks-bred inkluderingsprocess
  • Förbättrad självläkning och feltolerans med Explorer Frame funktion
  • Standardiserad metod för Over the Air firmware uppdateringar (OTA)
  • Förbättrad information för produkt certifierings databasen

För att vara säker på vad som är Z-Wave Plus certifierat så notera denna bild över produktbilderna på vår hemsida (Z-Wave Plus)