Varvtalsregulator H-version , för A-traktorbygge utan högt varv för att köra i 30
Varvtalsregulator H-version , för A-traktorbygge utan högt varv för att köra i 30
1 450:-
Loh Electronics

Varvtalsregulator H-version , för A-traktorbygge utan högt varv för att köra i 30

Artikelnummer: 03-164
Lagersaldo: 145st
Redo för omgående leverans.
Eftersom vår leverantör har 0st i sitt lager så kan vi skicka direkt från dem. Beställning skickas så snabbt som möjligt!

1 450:-
Inkl moms

Tillgängliga alternativ

Varvtalsregulator till A-traktorer, H-version Se nedan exempel på byggen som blivit besiktade och godkända som A-traktor! Varvtalsregulator, H-version, för A-traktorbygge utan högt varv för att köra i 30km/tim. Mäter både hastighet och varvtal, vid rätt insta... läs mer

Varvtalsregulator till A-traktorer, H-version

Se nedan exempel på byggen som blivit besiktade och godkända som A-traktor!

Varvtalsregulator, H-version, för A-traktorbygge utan högt varv för att köra i 30km/tim.

  • Mäter både hastighet och varvtal, vid rätt installation kan den godkännas av besiktning till A-traktor
  • Kopplas till generatorns utgång för varvräknare(vissa bilar) eller till annan givare för att mäta varvtal, och till induktiv givare på drivaxel eller framhjul för att mäta hastighet.
  • Styr ventilen för bränsleinsprutning till motorn(diesel), eller +12V-matning till tändspolar(bensinare).
  • Inställning sker på liknande sätt som våra övriga regulatorer. Varvtal ställs in när bilen står stilla, och hastighet när man kör.
  • Kan användas att driva matningsspänning till tändspolar i de bilar som har 3,4 eller 6 tändspolar t.ex.
  • Kan användas med induktiv givare på drivaxel för att mäta och bryta på hastighet.

Länk till bruksanvisning

Länk till översikt över H-regulator system

Varvtalsregulator version H är avsedd för A-traktorer (diesel eller bensinmotorer) där hastigheten begränsas enligt de regler som gäller för A-traktorer. Avsikten med denna modell är att kunna mäta och reglera på hastighet i stället för varvtal på motorn som skett tidigare. Avsikten är också att åstadkomma en lösning som kan accepteras av såväl myndigheter som ägare/användare av A-traktorer. Lösningen medför att man inte ska behöva använda höga varvtal på motor, vilket medför buller, hög bränsleåtgång och problem med tillförlitlighet. I stället krävs något mer arbete med installationen.

Inställning sker genom att man håller ett varvtal resp. hastighet och trycker in en knapp. Då lagras varvtal/hastighet i ett minne och när brytpunkt överskrides så påverkas utgången som styr ventilen till bränsleinsprutningen (eller matningsspänning till tändspolar).

Induktiv givare kan vara vår produkt 03-185 eller signal för hastighetsmätaren (den måste dock vara digital med signalnivå mellan 0 och 5V-12V). Vill man använda en ABS-givare kan man använda en förstärkare för den (art nr 03-166)

Denna modell går även att få med shiftlight-funktion
Shiftlight är ett tillägg till varvtalsregulatorn i form av en blå lysdiod (diam 10mm). Den tänds strax innan det inställda brytvarvet uppnås. Det indikerar alltså "snart uppnås brytvarvet" och man kan lättare hålla sig inom önskat varvtal. När brytvarvet överskrids och tändpulserna tas bort, släcks också lysdioden och ger även på så sätt indikering att brytning sker.

Besiktning och intyg
Allt fler besiktningsföretag kräver ett intyg på att bilen inte innehåller någon dold funktionsom kan åsidosätta begränsningen i hastighet. Om du planerar att bygga en A-traktor och skall sedan besikta den, meddela oss så tillhandahåller vi ett påskrivet intyg. Vi intygar att regulatorn inte innehåller någon dold funktion för detta. Du får också skriva på att någon annan funktion i bilen inte åsidosätter begränsningen.
Meddela oss Reg-nr och bilmodell så utfärdar vi intyget.

Exempel på installationer med H-versionen:

Exempel 1: Volvo 745

Exempel 2: Suzuki X90

Exempel 3: Volvo 745

Exempel 4: Ford Ranger

Tips för A-traktorbyggare

Inbyggnadsbox för regulator o tändspole

Modifiera generator för varvtalssignal

Mer information om A-traktorer:

Vanliga frågor H-Version

Vanliga frågor FAQ

Vilken varvtalsregulator passar?

Skriv en recension